O meni

O meni 2017-12-02T22:11:08+00:00

Dr. mr. sc.Neven Martinović rođen je 1959 godine u Rijeci.Maturant je Prve Riječke gimnazije a 1984 diplomira na Medicinskom fakultetu u Rijeci.Od 1985-88 godine radi kao liječnik opće prakse u Domovima zdravlja Opatija i Rijeka.Odlazi u inozemstvo 1988 godine kao brodski liječnik.Usavršava manualnu medicinu i akupunkturu i 1993 otvara privatnu praksu u Rijeci.
1997 godine magistrira iz predmeta Pomorske medicine a 2001 godine završava doktorski studij iz predmeta Sportske medicine. Usavršava podobarografiju i specijalizira muskuloskeletarni ultrazvuk 2006 godine.
Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i član stručnih društava iz područja Sportske,Podvodne,Manualne i Ultrazvučne medicine.Kao klubski liječnik ili član liječničkog tima poznat je iz mnogih riječkih klubova:NK “Orijent“, HNK“Rijeka“, VK“Jadran“, ŽRK“Zamet“, RK“Kozala“ , VK“Primorje“, KK“Sava osiguranje“, KK“Kantrida“,KPA “3 Maj“ itd. Jedan je od utemeljitelja i aktivni član Udruge Zdravstvenih Djelatnika u Športu-Rijeka.
Autor je značajnih znanstvenih publikacija i zajedno sa vft.Branimirem Maričevićem koautor priručnika“Zdravstveni vodič za mlade sportaše“ za kojega je dr.Aleksandar Stošić u pisanju predgovora,napisao sljedeće:
“Mladi sportaši su konačno dobili svoj zdravstveni vodič(medicinsko-sportski GPS) i više se neće moći izgubiti u bespućima medicinske struke.“
Drugo, nadopunjeno izdanje pripučnika se može pročitati na ovom web-u.
Oženjen i otac troje djece doktor živi aktivno sportski (skijanje, board, ronjenje, motocikli); voli planinarenje,putovanja i muziku. Detaljnu biografiju možete pročitati u knjizi “Vodeći hrvatski liječnici“ u izdanju Instituta za vrednovanje i promicanje znanstveno-stručnih postignuća i Hrvatskog liječničkog zbora.